Recepty

Grilovaná pomerančová krkovička se špetkou ohnivého chilli

vejinek

0

Kombinace chilli omáčky a pomerančů se může zdát trochu méně tradiční. Když ji však vyzkoušíte, budete nadšení. Hodí se k vepřovému, ale i kuřecímu masu. Třeba na žebírka bude skvělá!

Potřebujeme

  • 4 plátky vepřové krkovičky
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic sladké chilli omáčky
  • Šťávu z jednoho pomeranče
  • lžičku nastrouhané pomerančové kůry (z pečlivě omytého nebo chemicky neošetřeného pomeranče)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl dle chuti
  • lžičku pomerančového pepře (směs drceného pepře a sušené pomerančové kůry)

Postup

Maso mírně naklepeme. Není nutné, naopak je přímo nežádoucí, rozmlátit ho paličkou na maso. Stačí použít hřbet ruky. Všechny ingredience na marinádu smícháme v plastikovém sáčku, přihodíme i zbytky vymačkaného pomeranče. Do sáčku k marinádě přidáme maso a pořádně promneme. Necháme uležet v lednici nejlépe přes noc.

Po pořádném odpočinku maso vyndáme a šupneme na gril. Při grilováni potíráme zbytky marinády.

Doba grilování se může lišit vzhledem k použitému druhu masa. Našim krkovičkám stačily čtyři minutky z každé strany.