Grilovaná pomerančová krkovička se špetkou ohnivého chilli
Kombinace chilli omáčky a pomerančů se může zdát trochu méně tradiční. Když ji však vyzkoušíte, budete nadšení. Hodí se k vepřovému, ale i kuřecímu masu. Třeba na žebírka bude skvělá!
Potřebujeme
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 5 lžic oleje
- 5 lžic sladké chilli omáčky
- Šťávu z jednoho pomeranče
- lžičku nastrouhané pomerančové kůry (z pečlivě omytého nebo chemicky neošetřeného pomeranče)
- 2 stroužky česneku
- sůl dle chuti
- lžičku pomerančového pepře (směs drceného pepře a sušené pomerančové kůry)
Postup
Maso mírně naklepeme. Není nutné, naopak je přímo nežádoucí, rozmlátit ho paličkou na maso. Stačí použít hřbet ruky. Všechny ingredience na marinádu smícháme v plastikovém sáčku, přihodíme i zbytky vymačkaného pomeranče. Do sáčku k marinádě přidáme maso a pořádně promneme. Necháme uležet v lednici nejlépe přes noc.
Po pořádném odpočinku maso vyndáme a šupneme na gril. Při grilováni potíráme zbytky marinády.
Doba grilování se může lišit vzhledem k použitému druhu masa. Našim krkovičkám stačily čtyři minutky z každé strany.