Recepty

Domácí třešňový sirup

Šéfredaktorka Elly

0

Výhoda tohoto sirupu? Nemusíte zbavovat třešně pecek!

Potřebujeme

  • 3 kg třešně
  • 2 l voda
  • suroviny, které dávkujeme podle získané šťávy
  • 400 g cukru na 500 - 600 g třešňové šťávy
  • 7 g kyseliny citronové na 500 - 600 g třešňové šťávy

Postup


Uvedené suroviny jsou na 3 litry šťávy.

Třešně dejte vařit s vodou doměkka. Při vaření je průběžně rozmačkávejte vařečkou. Pomoc si můžete také mačkadlem na brambory.

Až jsou třešně měkké a rozvařené, propasírujte a přeceďte je přes cedník. Přidejte cukr a kyselinu citronovou a ještě chvíli vařte, dokud se cukr nerozpustí.

Naplňte do připravených, čistých a vyhřátých sklenic. Víčko potřete slivovicí (nebo třešňovicí) a zavíčkujte. Klidně můžete šťávu ještě zavařit.

Zavařená šťáva vydrží určitě déle. Tu nezavařenou raději skladujte v chladnu a temnu. I ta by vám minimálně přes léto měla vydržet.