Domácí francouzský quiche se špenátem
Urodilo se vám na zahrádce větší množství špenátu? Máme pro vás skvělý tip.
Potřebujeme
- KORPUS
- 250 g špaldová mouka
- 1 ks vejce
- špetka sůl
- 1 - 2 lžíce voda
- 140 g rostlinný tuk Flora Gold
- NÁPLŇ
- 1 ks šalotka
- 250 g špenát
- 100 g mozzarella
- 40 g rostlinný tuk Flora Gold
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- špetka muškátový oříšek
- 2 stroužky česnek
- 250 ml smetana
- 3 ks vejce
Postup
Ingredience na těsto smícháme, vyválíme a vložíme do formy na koláč.
Špičkou nože těsto na několika místech propíchneme.
Necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.
Šalotku nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na rostlinném tuku Flora Gold. Přidáme listy špenátu osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, česnek a promícháme. Nalijeme na vychlazené těsto.
Smetanu, vejce a mléko rozšleháme, osolíme, opepříme a nalijeme na špenát.
Posypeme natrhanými kousky mozzarelly a pečeme do zlatova na 150°C.