Domácí francouzský quiche se špenátem

Šéfredaktorka Elly

0

Urodilo se vám na zahrádce větší množství špenátu? Máme pro vás skvělý tip.

Potřebujeme

  • KORPUS
  • 250 g špaldová mouka
  • 1 ks vejce
  • špetka sůl
  • 1 - 2 lžíce voda
  • 140 g rostlinný tuk Flora Gold
  • NÁPLŇ
  • 1 ks šalotka
  • 250 g špenát
  • 100 g mozzarella
  • 40 g rostlinný tuk Flora Gold
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 2 stroužky česnek
  • 250 ml smetana
  • 3 ks vejce

Postup


Ingredience na těsto smícháme, vyválíme a vložíme do formy na koláč.

Špičkou nože těsto na několika místech propíchneme.

Necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.

Šalotku nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na rostlinném tuku Flora Gold. Přidáme listy špenátu osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, česnek a promícháme. Nalijeme na vychlazené těsto.

Smetanu, vejce a mléko rozšleháme, osolíme, opepříme a nalijeme na špenát.

Posypeme natrhanými kousky mozzarelly a pečeme do zlatova na 150°C.