Recepty

Nadívané křepelky

vejinek

0

Na jednoho dospělého jedna křepelka. Jedna roztomilá krásná porce voňavého drůbežího masa, které zachutná i dětem. Těm, pokud jsou malé, stačí jedna křepelka na dvě děti. Stačí potom jen jednoduchá nádivka a ne příliš dlouhé pečení. Jsou výborné!

Potřebujeme

  • 4 křepelky
  • 2 fenykly
  • 1 velkou mrkev
  • 1 pórek
  • 1 česnek překrojený podélně, neloupaný
  • 1 cibule
  • 200 ml červeného vína
  • sůl a pepř
  • Na nádivku:
  • 2 vejce
  • 2 rohlíky
  • sůl a pepř
  • tymián
  • muškátový oříšek
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup

Nejprve si připravíme nádivku do křepelek. Rohlíky nakrájíme na maličké kostičky, které necháme trochu oschnout. Rozšleháme vejce a rohlíky do nich vmícháme. Dochutíme kořením, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané ořechy.

Nádivku nacpeme do křepelek a svážeme jim nohy. Křepelky osolíme a můžeme lehce opepřit.

Křepeličky naskládáme do pekáče, do kterého jsme nalili víno a nakrájeli očištěnou zeleninu.

Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Při pečení poléváme výpekem. Po čtvrt hodině ztlumíme teplotu na 180 °C. Pečeme přikryté, dokud se maso neodděluje od stehenní kosti. Potom pekáč odkryjeme, můžeme přidat teplotu, znovu maso přelijeme a necháme vypéct kůrčičku pěkně dokřupava.

Podávali jsme s dětmi oblíbenou tarhoňou.