Dýňové noky s masovými koulemi

Šéfredaktorka Elly

0

Potřebujeme

  • DÝŇOVÉ NOKY
  • 450 g pyré z pečené dýně
  • 100 g hladká mouka
  • 1 ks žloutek
  • podle chuti sůl
  • špetka muškátový oříšek
  • ...
  • MASOVÉ KULIČKY
  • 500 g mleté maso (může být mix vepřového a hovězího)
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti majoránka
  • ...
  • RAJČATOVÁ OMÁČKA
  • 450 g rajčata v plechovce
  • 250 ml smetana
  • podle chuti česnek
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti oregano
  • podle chuti cukr

Postup


Dýni upečeme, rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladnout. Pyré smícháme s moukou, žloutkem, solí a mušk.oříškem. Zpracujeme těsto, vytvoříme válečky, ze kterým odkrajujeme malé kousky (noky) a lehce je promáčkneme vidličkou.
Dáme vařit do vroucí vody. Jakmile noky vyplavou na povrch máme hotovo.

Maso ochutíme kořením a majoránkou. Vytvoříme kuličky, které opečeme na rozpáleném oleji.

Na výpek z masových kuliček přidáme rajčata, pár lžic smetany na zjemnění a koření. Pokud se nám zdá omáčka nakyslá, mužeme mírně dosladit.

Dobrou chuť přeje Solnička v kuchyni.