Potřebujeme
- DÝŇOVÉ NOKY
- 450 g pyré z pečené dýně
- 100 g hladká mouka
- 1 ks žloutek
- podle chuti sůl
- špetka muškátový oříšek
- ...
- MASOVÉ KULIČKY
- 500 g mleté maso (může být mix vepřového a hovězího)
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti majoránka
- ...
- RAJČATOVÁ OMÁČKA
- 450 g rajčata v plechovce
- 250 ml smetana
- podle chuti česnek
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti oregano
- podle chuti cukr
Postup
Dýni upečeme, rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladnout. Pyré smícháme s moukou, žloutkem, solí a mušk.oříškem. Zpracujeme těsto, vytvoříme válečky, ze kterým odkrajujeme malé kousky (noky) a lehce je promáčkneme vidličkou.
Dáme vařit do vroucí vody. Jakmile noky vyplavou na povrch máme hotovo.
Maso ochutíme kořením a majoránkou. Vytvoříme kuličky, které opečeme na rozpáleném oleji.
Na výpek z masových kuliček přidáme rajčata, pár lžic smetany na zjemnění a koření. Pokud se nám zdá omáčka nakyslá, mužeme mírně dosladit.
Dobrou chuť přeje Solnička v kuchyni.