Články

Moderní a netradiční svatební kytice

0

Šéfredaktorka Elly


V současné době se velké množství nevěst chce nějakým způsobem odlišovat. Většina si ještě nedovolí vyměnit tradiční bílé svatební šaty – o tom někdy příště – a proto hledají cesty, jak se zvýraznit jiným způsobem.

Nejčastěji se nevěsta snaží odlišit výzdobou, doplňky a moderními svatebními kyticemi.

Přírodní nevěsty

Velkým trendem současnosti jsou svatební kytice z přírodních netradičních materiálů (obilí, sláma, různé druhy sušených trav, rákos) a rozmanitých sušených květin.

Prohlédněte si naši fotogalerii s přírodními svatebními kyticemi.

Čerstvé plody

Stále zůstaneme v kategorii přírodních materiálů – ke svatbám od jara do podzimu se hodí využití typických plodů daného období – plody kaliny obecné, bezinky, pámelník – bílý nebo růžový či plody skalníku. Tyto kytice v kombinaci s různými květy vypadají velice přirozeně a nenuceně.

Prohlédněte si naši fotogalerii se svatebními kyticemi, které zdobí čerstvé plody.

Pera, pérka, peříčka

Všechny velikosti a typy per – paví, bažantí, husí i pštrosí – v jakékoliv barvě. Často jsou doplněná o různé typy bižuterie.

Prohlédněte si naši fotogalerii s peříčkovými svatebními kyticemi.

Sukulenty

Naprostým hitem pro svatby všech ročních období jsou sukulenty – dají se vytvořit kytky samostatně sukulentové – např. na zelené svatby, ale také můžeme sukulenty skvěle kombinovat prakticky s jakýmikoliv květinami světlých barev.

Prohlédněte si naši fotogalerii se sukulenty ve svatebních kyticích.

Květiny látkové a brožové

Tento typ kytek má obrovskou výhodu – nikdy vám neuschnou a tak si vzpomínku můžete uchovat, jak dlouho jen budete chtít. Navíc vypadají šmrncovně a velmi luxusně. Látkové kytky se vytváří z velkého množství různých látek od saténu až po kůži.

Stejně tak můžeme najít inspiraci i ve svatebních kyticích háčkovaných.

Prohlédněte si naši fotogalerii látkových svatebních kytic.

Perly a perličky

Pro tvorbu krásných a originálních svatebních kytic můžete využít také perly libovolných velikostí. Perličky se dají užitečně využít pro tvorbu drobných květů, které pak můžete sestavit do nádherné kytice.

Prohlédněte si naši fotogaleriii svatebních kytic, které zdobí perličky.

Papír

Papírového kytky jsou opět vhodnou neschnoucí alternativou, využijete papíry barevné i bílé, milovníci literatury využijí staré knihy. Tato kytka má velkou výhodu v tom, že ji zvládnete sami, stačí si nastudovat trochu origami. Můžete doplnit korálky a perličkami.

Prohlédněte si naši fotogalerii s papírovými svatebními kytkami.

Byliny a čerstvé rostliny

Při jednoduchých venkovních svatbách je možné také vytvořit svatební kytici z čerstvých voňavých bylinek a přírodnin – kapradí, levandule, máta, aj.

Prohlédněte si naši fotogalerii s bylinkovými svatebními kyticemi.

Velice netradiční svatební kytice

Chcete-li být opravdu originální, sáhněte po něčem, co vás opravdu vystihuje. Svatební kytice může být z knoflíků, krajek, klubíček, darů moře, dokonce i z tenisových míčků. Nebojte se být opravdu odlišní.

Prohlédněte si naši fotogalerii s nejvíce netradičními svatebními kyticemi.

...............................................................................................................................................................................

Autorka článku, Černá Mamba, je žena, jejíž jazyk je ostřejší než samurajský meč Kevina Costnera. Pokud zrovna nebrousí meče, tak se zaobírá četbou knih od různých autorů a snaží se pochopit filmy Nicolase Cage. Kdyby mohla, přejmenovala by se na Černou Mambu Gilmorovou. Ve volném čase se snaží vymyslet lék na rakovinu a kryt na ozonovou díru.

Zdroj fotografií: Pinterest.com

Fotogalerie