Recepty

Krémy nejen do makronek

vejinek

0

Recepty na krémy se hodí nejen do oblíbených francouzských makronek. Žluté makronky skrývají luxusní náplň ze slaného karamelu. Oranžové v sobě mají jemnou ganache z bílé čokolády a kávy.

Potřebujeme

  • KRÉM ZE SLANÉHO KARAMELU:
  • 100 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY A KÁVY:
  • 100 g kvalitní bílé čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 25 ml silného espressa
  • 70 g změklého másla

Postup

KRÉM ZE SLANÉHO KARAMELU

Možná se kombinace bude zdát někomu podivná, ale nelekejte se vlka nic !

Krém je velmi lahodný a je jedním z nejoblíbenějších u Ladurée .

V kastrůlku se silným dnem necháme rozpustit cukr, až získá jantarovou barvu přidáme 30 g másla, a po trochách smetanu. Důkladně rozmícháme , odstavíme z plotny a necháme vychládnout.

Pokud se vám stane že karamel po přidání smetany ztuhne přilili jste moc rychle. Ale nebojte! Nechejte chvilku provařit , karamel se rozpustí a vše se krásně spojí.

V míse smícháme máslo a sůl. Přidáme vychlazený karamel a vše společně důkladně vyšleháme

KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY A KÁVY

Krém , který vznikl naprosto náhodou a teď je u nás už stálicí.

Čokoládu nalámeme do mísy. Uvaříme silné espresso a nalijeme na čokoládu .

Smetanu přivedeme k varu a přidáme do mísy.

Vše důkladně promícháme.

Necháme vychladnout a poté vyšleháme společně s máslem.