Články

Rekonstrukce koupelny

0

Šéfredaktorka Elly


Dříve nebo později se to stane v každé koupelně. Okoukají se vám obklady, začne zatékat za sprchový kout, vana je odřená. V horším případě praskne potrubí a začne vám zatékat voda do zdí. A tady je nutné řešit celou situaci rychle.

Nepatříte-li mezi profesionální zedníky nebo alespoň velice zdatné a zkušené domácí kutily, doporučujeme svěřit svou novou koupelnu odborníkům. Určitě budete potřebovat pomoc elektrikáře, odborníka na vodoinstalace a také zedníka, obkladače. Neznáte žádné šikovné řemeslníky? Celou rekonstrukci koupelny můžete svěřit do rukou koupelnového studia, které má své vyzkoušené dodavatele. Tady můžete vybrat jak nové obklady, dlažbu, vanu, sprchu, ale také doplňky - vodovodní baterie, různé stojany a držáky, zrcadla a další praktické doplňky do koupelny.

Nepodceňujte výběr

Pokud nespěcháte a vaše koupelna není v havarijním stavu, kdy se nemáte ani kde vysprchovat, pečlivě vybírejte. Koupelnu nebudete za pár let opět rekonstruovat, takže volte materiály nadčasové, které se vám za rok, dva neokoukají. Není lehké zvolit z široké nabídky různých materiálů, stylů a barev. Také s tím vám pomůže koupelnové studio. Kromě klasické dlažby a obkladů všech možných velikostí, jsou v současné době moderní netradiční materiály.

Zkuste použít třeba na stěny dřevěný obklad se speciálním nátěrem proti vlhku. Líbí se vám moderní interiér? Zvolte betonovou stěrku nebo velkoformátové dlaždice. Máte rádi dotek přirody? Nechejte si potáhnout stěny i podlahu kamenným kobercem Topstone. Kromě netradičního přírodního vzhledu se tato podlaha po ošetření speciálního pojiva stane velice dobře udržovatelnou, neskutečně příjemnou na bosou nohu a skvěle vodící teplo, pokud máte podlahové topení. Budete si připad ne jako v koupelně, ale jako na oblázkové pláži.

Důležité! Sprcha, vana, umyvadla

Co všechno budete ve vaší koupelně mít? Sprchu, vanu, kolik umyvadel? To vše závisí na velikosti prostoru. Ideální je, pokud se vám do místnosti vejde sprcha, vana a alespoň jedno umyvadlo. Každý člen rodiny má totiž své požadavky na osobní hygienu. Děti milují cáchání ve vaně, dospělí často preferují pohodlnou a prostornou sprchu. Pokud víte, že se každé ráno potkává v koupelně čtyřčlenná rodina a všichni spěchají, budou se vám určitě hodit dvě umyvadla.

Na těchto věcech v žádném případě nedoporučujeme šetřit. Vyplatí se vám to především při údržbě povrchů. Osvědčenou značkou na trhu koupelnového vybavení je například německá značka Hüppe, která je vyhlášená především velice kvalitními sprchovými zástěnami.

Další řešení už záleží na osobním vkusu. Koupelnu můžete mít v rustikálním stylu, v oblíbením stylu Provence nebo v luxusním moderním pojetí. Každá má své speciální materiály, doplňky, barvy. Ale na to se podíváme v dalším článku...

Zdroj fotografií: Pinterest.com

Fotogalerie