Boloňská omáčka za pár minut

vejinek

0

Otestovali jsme pro vás omáčky Dolmio. Sklenice nabízejí nějakolik různě dochucených omáček a slouží pro situace, kdy nemáte čas příliš dlouho vařit a vymýšlet složitá jídla. Jak nám chutnalo?

Potřebujeme

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • trocha oleje na smažení
  • 1 sklenice omáčky Dolmio boloňská omáčka
  • 1 sklenice omáčky Dolmio boloňská omáčka s bazalkou
  • sůl a pepř
  • parmezán na posypání
  • špagety

Postup

První co, mě na testovaných Dolmio skleničkách zaujalo, tak bylo jejich složení. Obsahují totiž pouze přírodní suroviny. Najdete v nich samozřejmě rajčata, která tvoří hlavní část omáčky. Další suroviny se liší podle druhu omáčky. Jedna z nich se hodí na lasagne, další obsahuje větší množství bazalky. Pro milovníky výrazné chuti je omáčka s česnekem a cibulí. Klasická boloňská omáčka zachutná všem.

Já jsem v den testování krmila více dětí a dospělých. Koupila jsem proto téměř kilo mletého hovězího masa a připravila si dvě sklenice omáčky – klasickou boloňskou a k tomu boloňskou s extra porcí bazalky navíc. Maso jsem nechtěla smažit jen tak, bez ničeho a proto jsem si připravila ještě cibuli a trochu česneku.

V hluboké pánvi rozpálíme oleje, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme maso, které osolíme, opepříme a osmahneme dohněda. Maličko podlijeme vodou a podusíme doměkka.
Zalijeme omáčkami a povaříme.

Špagety uvařené na skus scedíme a naservírujeme na nahřáté talíře. Doplníme boloňskou omáčkou s masem a ozdobíme parmezánem. Ihned podáváme.

A co chuť? Byla jsem zvědavá na vybíravé děti, ale i na dospělé. Talíře se mi vracely vyzobané do poslední špagety a posledního kousku masa s omáčkou. Tak to je snad dobrá vizitka a jasná zpráva pro vás.

Omáčky Dolmio chutnají opravdu skvěle.