Smoothie pro chladné zimní dny

0

Šéfredaktorka Elly


Obliba smoothie neklesá. Naopak. Čím dál více lidí si oblíbilo tuto snadnou snídani, svačinu, doplněk celodenní stravy. V jedné sklenici do sebe dostanete velkou dávku vitamínů, minerálů a vlákniny. A to ve velice příjemné a lahodné podobě.

Co k tomu potřebujete? Vlastně skoro nic. Jen jeden výkonný mixér. S tím už můžete kouzlit, kombinovat, zkoušet nové chutě. Doplňovat k ovoci zeleninu, oříšky, med a další suroviny. Přidávat pamlsky v podobě čokolády a třeba klidně zmrzliny. Jak máte chuť. Neexistují žádné hranice. Nebojte se zkoušet nové věci, exotické ovoce a vyzkoušené životabudiče.

Prostě mixujte!

Brusinky a jablko - horké smoothie

Sušené brusinky + skořice + kousek zázvoru nakrájeného najemno + jablko + horká voda. Brusinky chvíli namočte v horké vodě. Potom všechny suroviny společně rozmixujte.

Náš tip: Přidejte malého panáka calvadosu!

Kávové smoothie s čokoládou

Tohle je fakt velká pecka! Ani ne smoothie, jako luxusní nadýchaný zákusek.

Kvalitní čokoláda + horké plnotučné mléko nebo mandlové mléko + silné espresso + ovesné vločky + banán + lískové oříšky + maca prášek + chia semínka

​Náš tip: Maca bio prášek je raw produkt vyrobený z kořene rostliny, pocházející z pohoří Andy v Peru.
Maca je jediná jedlá rostlina, která roste v tak vysoké nadmořské výšce. Peruánci ji zařazují do své každodenní stravy, protože je bohatým zdrojem důležitých vitamínů, aminokyselin, rostlinných sterol, esenciálních minerálů a mastných kyselin.

Smoothie s granátového jablka

Zrníčka z granátového jablka + jablko + zelený čaj + trocha šťávy z květů černého bezu

Náš tip: Granátové jablko je zdroj antioxidantů, pomáhá regulovat krevní tlak, zpevňuje cévy, zvyšuje imunitu, snižuje riziko vzniku rakoviny.

Jemné kokosové smoothie

Horké oříškové mléko (mandlové, z lískových oříšků) + kokosové mléko + kakao + vanilkový chai v prášku + nastrouhaný kokos + banán

Náš tip: Chai - původem tradiční indický nápoj, je směsí čaje, mléka a koření. Směs v prášku je geniální, výborný voňavý nápoj máte za pár minut. A tohle smoothie doplní úplně dokonale!

Pomerančovo mrkvové smoothie

Pomeranč + zázvor + mrkev + trochu citronové šťávy + med + horká voda

Náš tip: Na párty si připravte zdravé, lehce alkoholové smoothie. Stačí přidat panáka francouzského pomerančového likéru Grand Marnier.

Inspiraci a fotografie jsme čerpali na webu Kitchen Sanctuary. Alkoholové tipy na webu Alkohol.cz.

Kdo vám pomůže mixovat?

ETA Vital Blend

Díky nadstandardně vysokým otáčkám až 28 000 za minutu a vysokému výkonu 1600 W rozmixuje zcela dohladka i tak tvrdé suroviny jako je červená řepa nebo arašídy během pár sekund. Vzhledem ke krátké době mixování se Vital Blend skvěle hodí pro přípravu syrové RAW stravy. Speciální šestiramenný nůž s nerezovým ostřím BlendeX se dokáže roztočit neuvěřitelnou rychlostí 420 km/h. Je to opravdová formule mezi kuchyňskými spotřebiči.

Kenwood Blend-Xtract

Tento model mixéru Kenwood Smoothie 2GO SB055 ve stříbrné barvě má dvě rychlosti pro měkké a tvrdé ovoce a funkci Puls, díky nimž máte pod kontrolou perfektní konzistenci vašeho smoothie či polévky. Mixovací nože zasáhnou každou surovinu, takže se nestane, že byste měli na dně nějaké nerozmixované hrudky.

Je malý, ale šikovný. Oceníte dvě nádoby, na které můžete připevnit víčko a vzít si své smoothie kamkoliv sebou.

ETA ActivMix

Stolní mixér ETA010290000 Activmix s výkonem 350W hravě zvládne přípravu různých druhů ovocných nápojů, smoothie, proteinových fitness nápojů, výživy pro sportovce ale také mléčných koktejlů, alkoholických i nealkoholických osvěžujících drinků. Poradí si s drcením ledu pro přípravu ledové kávy i ledové tříště. Můžete ho použít také při grilování na výrobu dresinků, salsa omáček ale i domácích ovocných přesnídávek a marmelád. Jeho široké využití oceníte nejen při sportu, ale také v horké letní dny, při grilování a dalších společných chvilkách s přáteli.

Mixér Electrolux

Stolní mixér PerfektMix s příkonem 450 W, se 4 nerezovými noži a skleněnou nádobou o objemu 1,5 l se řadí mezi mimořádné pomocníky. Skleněnou nádobu lze samozřejmě umývat v myčce na nádobí, nože jsou vyjímatelné. Mixér má 3 stupně rychlosti, pulsní spínač s LED osvětlením a víko s plnicím otvorem. Gumové nožky zaručí lepší stabilitu, tak se do toho můžete pořádně opřít! Mixování, míchání, drcení a sekání. Mixér bez problémů zvládne vyrábět ovocné přesnídávky pro malé děti, koktejly, dezerty, zmrzliny, smoothie, sorbety či pomazánky. Díky vysokému výkonu se dokonale hodí pro přípravu RAW stravy, která jde ruku v ruce s hitem jakou jsou smoothies.

Zdroj fotografií: Euronics.cz

Fotogalerie