Vyrobte dětem: Filcová zvířátka

0

Šéfredaktorka Elly


Ať máte doma malé prcky nebo už malé školáky, každé dítě se zamiluje do ručně šitých filcových zvířátek. My jsme je testovali na dětech od tří do čtrnácti let a všechny byly nadšené. Ty větší si dokonce dokážou ušít zvířátka s vámi. Je to skvělá zábava, děti se učí šít a trénují svou zručnost. A to se počítá!

Co potřebujete?

..........papír

..........tužku

..........nůžky na papír

..........ostré nůžky na textil

..........vycpávku do zvířátek (můžete klidně rozpárat polštář)

..........barevný filc

..........barevné bavlnky

..........jehlu

Inspirace

Naše zvířátka vznikla díky inspiraci na Pinterest.com. Ta vaše můžou být podle vlastní fantazie, podle návrhů dětí nebo podle jiných nápadů, kterých najdete na internetu spousty. Stačí jen chvilku hledat.

Filc koupíte v galanterii nebo ve výtvarných či hobby potřebách. Nebo ho můžete objednat přes internet. Na bavlnky si také zajděte do galanterie.

Jdeme na to!

Nakreslete si na papír tvar zvířátka, které budete šít. Můžete mít stejný základ, jako my. Nebo každé zvířátko může být jiné. Tvar si vystřihněte nůžkami na papír.

Papírovou šablonu si přišpendlete na filc a opatrně obstřihněte, dva shodné kusy. Stejně vystříhejte i další součásti zvířátka - uši, rohy, mrkvičky, packy, ocásky, čumáky.

Připravte si bavlnku. Hezky vypadá, když není úplně stejná jako filc, který budete sešívat. Když stehy přiznáte. Nejdříve na přední díl zvířátka našijte potřebné doplňky - čumák, vyšijte oči, pusu, přišijte packy. Až je přední díl hotový, připravte si třeba uši a ocásek, jestli budou z tvaru vyčuhovat.

Teď je čas sešít zvířátko dohromady. Při sešívání nechejte v boku díru, kterou naplníte vycpávku. Ideální je náplň polštářů. To máme vyzkoušené. Až je zvířátko plné tak, aby se vám líbílo, došijte zbytek.

Začistěte zakončení bavlnky a máte hotovo!

Pochlubte se nám vašimi zvířátky, která jste podle nás ušili :-)

Fotogalerie