Hrášková krémová polévka s mátou
Trochu odvážná kombinace hrášku a máty vás překvapí dokonalou a svěží chutí.
Potřebujeme
- 500 g mražené nebo čerstvé kuličky hrášku
- 200 ml smetana
- 500 ml zeleninový vývar
- 3 lžíce nasekaná čerstvá máta
- 1 stroužek česnek
- 1 ks cibule
- kousek máslo
- 1 lžička cukr
- podle chuti sůl
Postup
Tuto polévku jsme připravovali v Tefal Easy Soup. A to tak, že jednoduše dáte všechny suroviny přístroje, zapnete a po dvaceti minutách podáváte polévku. Bude krásně hladká, že není ani nutné ji přecedit, kvůli nepříjemným slupkám.
Kdo přístroj nemá, nemusí si zoufat. Polévku si připraví na plotně v hrnci...
V hrnci si rozpusťte kousek másla, na kterém osmahnete cibulku, nakrájenou nadrobno. Jen velice lehce, ať stále zůstane bílá. Přidejte lžičku cukru a hrášek. Opékejte asi dvě minuty.
Do hrnce přidejte vývar. Promíchejte, přidejte česnek a nechejte deset minut vařit. Déle ne, aby krém zůstal krásně zelený.
Přidejte do polévky smetanu a nasekanou mátu. Ještě asi minutu provařte, aby se ohřála a chuť máty se rozvinula.
Hotovou polévku rozmixujte do krémova. Poté přeceďte, protože hrachových slupek se bohužel mixováním nezbavíte.
Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami a doplněné třeba o křupavé polévkové kuličky.