Články

Duatlon ve Velkých Karlovicích

0

Šéfredaktorka Elly


Seriál Valachy tour ve Velkých Karlovicích bude pokračovat již o tomto víkendu dalším závodem. Sportovci mohou v sobotu 6. května poměřit síly při Valachy duatlonu.

Popularita této sportovní disciplíny, kombinující běh a jízdní kolo, rok od roku roste, karlovický duatlon se loni počtem 527 účastníků zapsal do České knihy rekordů jako největší akce svého druhu v republice. „Také letos očekáváme hojnou účast, sportovní zápolení v jarní přírodě Beskyd je navíc opravdu hezký zážitek. Závodní trasa zahrnující 3 kilometry běhu, 12 kilometrů na horském kole a 1,5 kilometru běhu vede okolními lesy a protíná také hřeben Vsetínských Beskyd s výhledem na krajinu,“ říká prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Sportovci se mohou registrovat na www.valachytour.cz za výhodnější startovné, přihlášení bude možné i na místě v den konání. Pro děti budou připraveny závody na kratších trasách v sedmi věkových kategoriích. Malí sportovci do 4 let mohou cyklistickou část absolvovat i na odrážedle. „Dětí na našich závodech stále přibývá, což nás těší. Sportování dětí se snažíme podporovat i symbolickým startovným ve výši 50 korun při registraci předem. A všechny od nás dostávají v cíli perníkovou medaili za účast,“ dodává Vladimír Sušil.

U hotelu Galik, kde je start i cíl, bude připraven doprovodný program: servis a půjčovna kol s Extrem Sport Zlín, testování běžeckých bot nebo služba praní a sušení sportovního oblečení.

Další akcí seriálu po duatlonu bude závod Bike Valachy, jenž se mimořádně nejede v sobotu, ale v nedělním termínu 18. června. Sportovci budou moci poměřit síly se speciálním hostem. „Na start se postaví i šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa Jiří Ježek, jenž se navíc zhostí role patrona a startéra dětských závodů. Těší nás, že jej uvítáme ve Velkých Karlovicích, pro mnoho dospělých i dětí je vzorem,“ uzavírá Vladimír Sušil.

Ve Velkých Karlovicích se na květen a červen chystá i řada dalších akcí.

V sobotu 13. května bude akcí Vítání léta zahájena grilovací sezóna na terase hotelu Horal. Doprovodí ji ukázka porcování čerstvě lovené ryby, ochutnávka grilovaných rybích specialit, frgálová manufaktura, degustace rumů, vín a zmrzliny a k tomu zahraje cimbálová muzika.

Speciální degustační večer nabídne v sobotu 13. května Spa hotel Lanterna. Ochutnávku nového jarního menu snoubeného s víny vinařství Reisten uvedou šéfkuchař Pavel Václavík a obchodní ředitel vinařství Václav Šmach.

O tom, že je golf poutavý sport pro všechny, se mohou přesvědčit návštěvníci Golfového hřiště Horal při Zábavné neděli (nejen) s golfem 21. května. Kromě možnosti zkusit si odpalování i hru na jamku s klasickými i dětskými holemi bude připraven i geocaching, dětská hasičská jednotka či agility se cvičenými psy.

Prožijte 2. června večer ve společnosti filmového režiséra Jiřího Menzela s menu inspirovaným jeho filmy. Vychutnejte si kančí s šípkovou omáčkou, zebru na habešský způsob nebo piva z filmových Postřižin, to vše se zajímavým povídáním a ukázkami z filmů.

Ve výčtu akcí nebude chybět ani populární Pohádková cesta lesem u hotelu Galik, která se uskuteční v neděli 11. června.

Více: www.valachy.cz

Fotogalerie