Grilujte za každého počasí

0

Šéfredaktorka Elly


Otestovali jsme pro vás výborné elektrické grily značky Tefal. Co se nám líbilo a jaké jsou novinky pro letošní rok? Grilovali jsme nejen na novinkách, ale také na zavedených grilech značky Tefal Optigrill. Ty jsme měli k dispozici ve dvou velikostech a mohli jsme si tak vyzkoušet, která velikost bude vhodná právě pro naši rodinu.

gril

Testování a velké grilování probíhalo na terase hotelu Mosaic House. A ten rozhodně také stojí za návštěvu. Když jsme se dostatečně pokochali překrásným výhledem na Prahu, mohlo začít to hlavní. Grilování!

Jaké jsou novinky pro celoroční grilovací sezónu 2017? I vy si můžete ugrilovat dokonalý pokrm jako od mistra šéfkuchaře, ať už to bude na zahradě, balkoně či pouze v kuchyni. Stačí mít jen toho správného pomocníka.

Díky novým technologiím elektrických grilů je možné grilovat vlastně po celý rok. Nezaskočí vás ani ošklivé počasí, ani bydlení v bytě. Prostě grilujeme všude a pořád.

Při testování jsme vyzkoušeli snad všechny možnosté suroviny, které můžete grilovat. Hovězí steaky, burgery z mletého masa, vepřové medailonky, kuřecí kousky, kuřecí stehna, zeleninu, pstruha, tuňákový steak, steak z lososa, klobásky.

Každý se tak na vlastní oči přesvědčil, jestli opravdu funguje vychytávka Optigrillu. Při zapnutí grilu si totiž zvolíte druh grilované suroviny. Gril naplno otevřete a zavřete do něj zvolenou surovinu. Gril si tak sám nastaví dobu, za kterou bude jídlo správně ugrilované. Hovězí steak tak například nebudete mít nikdy well done, i když ho máte rádi rare :-) Proč? Protože gril se ozve hlasitým pípnutím pokaždé, když má maso určitý stupeň propečení. Ten navíc poznáte také podle barvy, která na Optigrillu svítí.

gril gril

GRILOVÁNÍ I DOMA NA BALKONĚ

tefalgril

Optigrill+ GC712D34 od značky Tefal je skvělým řešením pro začátečníky i profesionály, kterí vždy vyžadují perfektní výsledky. Tento elektrický gril je opatřen inovativním senzorem na měření tloušťky masa s automatickým přizpůsobením teploty podle vybraného programu. Displej mění barvu, zobrazuje fázi pečení a upozorňuje vás i zvukovým signálem o přesném stavu grilování. Povrch grilu je nepřilnavý, snadno se tedy čistí. Grilovací desky a odkapávací miska jsou vyjmutelné a omyvatelné v myčce. Varianta Optigrill+ XL GC722D34 je určena pro větší společnost třeba u rodinného stolu – díky zvýšené kapacitě zvládne více porcí najednou!

Cena od 4 999 korun / 179,90 EUR.

V eshopu Euronics k tomuto grilu navíc dostanete praktický dárek. Tvořítko na hamburgery!

Podívejte se na video, jak funguje:

GRIL NEJEN NA ZAHRADNÍ OSLAVY

grill

Pokud máte chuť k snadnému elektrickému grilování přidat vůni dřeva bude ideální volbou pro vás gril Aromati-Q 3 v 1 BG916834, ve kterém připravíte pokrmy ve třech různých režimech. Jakékoli potraviny v něm můžete grilovat, aromatizovat přírodním dřevem (jako uzení), nebo péct díky reflektoru přímého tepla. Teplotu v grilu snadno nastavíte šestistupňovým termostatem, takže jídlo bude vždy připravené přesně podle vašich představ. Rošty i základní těleso jsou navíc omyvatelné v myčce.

Cena od 7 990 korun / 299 EUR.

Fotogalerie