Články

Jak chutná moderní valašská gastronomie?

0

Šéfredaktorka Elly


Dopřejte si valašskou gastronomii v moderním pojetí od týmu Spa hotelu Lanterna. Letní nabídka hotelové restaurace představuje řadu svěžích pokrmů v souladu se spa filozofií. Mnohé z nich jsou připraveny ze surovin od regionálních producentů, jejichž řady hotel stále rozšiřuje.

Co si z nabídky nenechat ujít? Třeba jednu z nejtypičtějších krajových specialit – valašskou kyselici se zelím a uzeným masem. Skvělé osvěžení přináší také krém z medvědího česneku s bramborovou slámou. Medvědí česnek a další bylinky či jedlé květy nově dodává do hotelu Sušírna Sv. Františka z Vlachovic.

Zajímavými kombinacemi barev i chutí zaujmou předkrmy, jež mohou v létě posloužit i jako lehký oběd. Ochutnejte třeba bio sýr Sainte Maure s popelem z jehličí, který speciálně pro Lanternu připravuje tradiční dodavatel, Biofarma Horut z Rožnova pod Radhoštěm. A nebo šneky na česnekovém másle se zeleninovým kaviárem.Šneci jsou vnímáni jako francouzská delikatesa, ale historicky se objevovali i na českém a moravském jídelním stole, i na Valašsku. Máme šneky z domácích chovů,“ říká šéfkuchař Pavel Václavík.

Milovníci ryb by si neměli nechat ujít filet ze pstruha od chovatele Mirka Halamíčka z Rožnova. V nabídce nechybí ani jehněčí či široko daleko vyhlášená specialita kuchařů - hovězí líčka na červeném víně s pečenou kořenovou zeleninou, obojí od vyhlášené Farmy Rudimov.

Ochutnat můžete i populární halušky, které jsou na Valašsku díky blízkosti Slovenska také jako doma. V letní nabídce kuchaři zvolili variantu halušek se smetanou a lístky špenátu.

A co vybrat jako zákusek ke kávě? Co třeba cheesecake ze sýru Biofarmy Horut nebo čerstvé frgály od pekařek Resortu Valachy? Půvabnou barevnou tečkou za posezením v restauraci může být i borůvkový piškot s citronovou zmrzlinou, karamelovou omáčkou a lesním ovocem.

Přejeme vám dobrou chuť.

Smoothie denně ke snídani

Spa hotel Lanterna jako jeden z prvních zařadil do nabídky snídaní smoothie z ovoce, zeleniny a superpotravin. Začněte i vy svůj den dávkou vitamínů! Smoothie jsou v ceně snídaně, za tuto službu nic nepřiplácíte.

Tip: Letní menu v restauraci Vyhlídka

Vychutnejte si jídlo všemi smysly v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna, kde se dokonale snoubí vybrané chutě sezónních menu s víny, špičkovou obsluhou a krásným výhledem do krajiny. Vyhlídka nabízí každé dva měsíce jiné zážitkové menu, vždy snoubené s víny jednoho vybraného moravského vinařství. O prázdninách si menu vychutnejte s víny vinařství Veverka.

Náš tip: v sobotu 29. 7. servírujeme menu ve Vyhlídce s komentářem šéfkuchaře Pavla Václavíka a šéfa vinařství Libora Veverky!

Fotogalerie