Jogurtové mufiny s rybízem
Rybíz je velice oblíbené ovoce. Ať už černý, červený nebo méně obvyklý bílý. Najdete ho na mnoho zahradách a dvorech.
Potřebujeme
- 150 g bílý jogurt
- 150 g cukr krupice
- 3 ks vejce
- 100 ml rozpuštěná Hera
- 230 g polohrubá mouka
- 2 lžičky prášek do pečiva
- špetka sůl
- 2 hrnky kuličky červeného rybízu
- trochu levandulový cukr nebo pár kytek levandule
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Připravte si formy na mufiny. Buď kovovou formu nebo silikonové formičky. Ideální je vyložit důlky papírovými košíčky. Nemusíte tak vymazávat tukem a vysypávat máslem a hotové mufiny krásně vypadají.
V míse smíchejte jogurt, cukr, vejce a olej. Zvlášť spolu promíchejte mouku a prášek do pečiva. Obě části - sypkou i tekutou, důkladně promíchejte. Přidejte špetku soli.
Nakonec do těsta přimíchejte rybíz. Půl hrnku rybízu si nechejte bokem.
Těsto naplňte do tříčtvrtin výšky papírových košíčků. Nahoru ještě dejte trochu kuliček rybízu a posypejte výborným a voňavým kořením Čepička z květů. Já jsem na část mufinů použila domácí levandulový cukr a bylo to taky skvělé. Dokonce jsem trochu květů levandule přimíchali i do poloviny těsta. Nebojte se vyzkoušet.
Pečte asi 30 minut.
Dobrou chuť přeje Elly.