Recepty

Banánové lívance

Šéfredaktorka Elly

0

Zdravá varianta oblíbených lívanců je tak skvělá, že ty "obyčejné" už nebudete chtít!

Potřebujeme

  • 3 ks velké banány
  • 4 ks vejce
  • 200 g ovesné vločky
  • podle potřeby voda

Postup


Těsto si můžete připravit ručně - v míse nebo ve výkonném mixéru. Já doporučuji druhou variantu. Je výrazně rychlejší a těsto na lívance bude jemnější. Při ruční přípravě sáhněte po jemných ovesných vločkách.

Všechny suroviny, kromě vody, dejte do mixéru a rozmixujte. Vody přidejte jen tolik, aby mělo těsto na lívance tu správnou konzistenci. Po rozmixování nechejte deset minut stát. Zkontrolujte, jestli je těsto správě husté/řídké a smažte.

Ideální je kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem. Nemusíte tak použít vůbec žádný tuk.

Podávejte teplé nebo studené.

TIP: Těsto můžete dochutit špetkou skořice nebo vanilky.

Výborné je k lívancům jakékoliv čerstvé ovoce, oříšky, jogurt, zakysaná smetana, nutella, arašídové máslo (to je v kombinaci s banány v těstě dokonalé!), med, javorový sirup, šlehačka, rozpuštěná čokoláda, nastrouhaná čokoláda, granko. Prostě cokoliv co jste zvyklí používat na běžné palačinky.

Vyrobte si třeba domácí lískooříškovou pomazánku. Stačí rozmixovat lískové oříšky, přidat trochu rozpuštěné čokolády a máte hotovo. Snadné a velice dobré.

NÁŠ TIP

Výkonný mixér ETA VITAL BLEND si poradí s každým ovocem, zeleninou, oříšky, semínky, ledem... Je prostě dokonalý!