Jogurtová zmrzlina s heřmánkem a medem
Heřmánková zmrzlina je trochu netradiční. Díky jogurtu a kokosovému mléku má osvěžující a velice zajímavou chuť.
Potřebujeme
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- 1 a 1/2 plechovky kokosové mléko
- 2 lžíce květy heřmánku
- 3 hrnky řecký jogurt
- 1 lusk vanilka
- 1/2 - 1 hrnek med
- 1/2 ks citron
Postup
Ve čtvrtině kokosového mléka rozmíchejte metličkou kukuřičný škrob. Zbytek kokosového mléka přiveďte k varu. Vmíchejte do něj kokosové mléko se škrobem a důkladně promíchejte. Sundejte z plotny a vsypejte do mléka heřmánkové květy. Přikryjte poklicí a nechejte 15 minut louhovat.
Přeceďte kokosové mléko přes jemný cedník a důkladně vymačkejte mléko z květů heřmánku. Přidejte zbylé suroviny. Důkladně promíchejte.
Vložte do zmrzlinovače. Za 45 minut až hodinu (podle typu zmrzlinovače) budete mít hotovou zmrzlinu.
Zmrzlinu ozdobte medem a heřmánkovými květy.
NÁŠ TIP
Zmrzlinovač je přístroj, který u vás pojede celé léto. Když jednou vyzkoušíte domácí zmrzlinu, už vám ta kupovaná nebude chutnat. Vybírejte z široké nabídky levnějších i dražších přístrojů. My doporučujeme přístroj samochladící. Zapnete do zásuvky, nalijete směs na zmrzlinu a přístroj míchá a zároveň mrazí. Do hodinky je dokonalá zmrzlina na světě!