Recepty

Pstruh v křupavé krustě

Šéfredaktorka Elly

0

Rychlé recepty se hodí. A to nejen v létě. Za necelou půl hodinu budete podávat skvěle dochucenou rybu.

Potřebujeme

  • 4 ks filet z pstruha lososovitého (1/2 ryby)
  • 1 hrnek jemná strouhanka
  • 1 hrnek na jemno nastrouhaný parmezán
  • 1/2 hrnku zelená petrželová nať (nasekaná na jemno)
  • 6 stroužků česnek
  • necelá lžička sůl
  • podle chuti pepř
  • 1/2 hrnku rozpuštěné máslo

Postup


Filety ze pstruha zbavte případných menších kostí, omyjte od tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.

Připravte si větší pekáč nebo zapékací nádobu, do které se vejdou všechny filety vedle sebe. Lehce ji vymažte olejem nebo máslem. Poskládejte vedle sebe filety, kůží dolů.

V míse smíchejte strouhanku s nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou. Přidejte sůl a pepř. Česnek prolisujte a vsypejte do mísy. Nakonec zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte, až se všechny suroviny spojí. Nechejte minutu odstát, ať máslo pěkně vsaje.

Směs navrstvěte na filety, až je celý povrch zakrytý.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 15 minut.

Nechejte pár minut odstát a podávejte. Ideálně se zeleninovým salátem.