Potřebujeme
- 500 g cuketa - nahrubo nastrouhaná
- 3 ks vejce
- 100 g jemné ovesné vločky
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- 80 g gouda - jemně nastrouhaná
- podle chuti zelené bylinky - petržel, libeček, tymián...
Postup
Cukety nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Osolte a nechejte chvíli „vypotit“, aby se cuketa zbavila přebytečné vody. Vodu vymačkejte.
Přidejte vejce a promíchejte. Nasypejte ovesné vločky a nastrouhaný sýr. Ochuťte pepřem a nasypejte čerstvé bylinky.
Umíchejte těsto, které necháte půl hodiny odpočívat. Ovesné vločky nasají tekutinu a vznikne hustější těsto.
Z těsta tvořte placičky a smažte z obou stran v rozpáleném slunečnicovém oleji.
Podávejte třeba jako výborný oběd s bramborem, bramborovou kaší nebo salátem. Jsou výborné i studené, jako svačina nebo lehká večeře.
Připravte si třeba dip z bílého jogurtu, česneku a bylinek.
Náš tip: Místo ovesných vloček můžete použít polohrubou mouku.