Recepty

Jehněčí na šalvěji

Šéfredaktorka Elly

0

Jehněčí maso je méně populární než třeba vepřové nebo kuřecí. Když si k němu najdete cestu, budete moc spokojení.

Potřebujeme

  • 800 g jehněčí plec
  • 20 lístků čerstvá šalvěj
  • 5 stroužků česnek
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý
  • podle potřeby slunečnicový oleje Lukana

Postup


Krásný kousek jehněčí plece naložte na dva dny do šalvějovo-česnekové marinády a potom upečte a podávejte třeba se štouchanými brambory se smaženou cibulkou a anglickou slaninou.

Jehněčí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Naložíme do připravené marinády. Ta je velice snadná.

Šalvějové lístky nasekáme nadrobno, česnek rozmačkáme a společně s olejem promícháme v misce. Dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem. Touto úžasnou směsí ze všech stran potřeme kus jehněčího masa. Necháme marinovat jeden až dva dny, průběžně otáčíme a znova potíráme.

V den D, kdy chceme maso upéct, předehřejeme troubu na 160 °C. Pečeme asi hodinu až dvě, podle kvality masa a poté necháme maso několik minut odpočinout. Krájíme a podáváme se šťouchanými brambory.

Je to výborné, voňavé a jiné než kuřecí, vepřové a hovězí, pořád dokolečka :-)