Skvělá dýňová zmrzlina s ořechy
Méně tradiční, podzimní zmrzlina. Její chuť doladí vlašské ořechy a javorový sirup, můžete však přidat i opečenou šalvěj nebo špetku červeného pepře. S touhle zmrzlinou můžete kouzlit.
Potřebujeme
- 200 g pyré z pečené dýně Hokkaido
- 400 g tučný bílý jogurt
- podle chuti med na oslazení
- na ozdobení javorový sirup
- na ozdobení opečené vlašské ořechy
Postup
Ze všeho nejdříve si upečte dýni a připravte pyré. Ideálně den dopředu, ať vám pyré pořádně vychladne. Stačí jen upečenou dýni rozmixovat dohladka. Můžete použít ponorný mixér nebo stolní mixér.
Vychlazené dýňové pyré smíchejte s jogurtem. Můžete použít také zakysanou smetanu.
Na oslazení použijte med nebo javorový sirup. Množství záleží na individuální chuti.
Směs dejte do zmrzlinovače a vyrobte zmrzlinu. Nemáte zmrzlinovač? Nalijte směs do větší plastové nádoby a dejte do mrazničky. Důležité je zmrzlinu během mražení promíchávat. Každých dvacet minut vyndejte z mrazáku a důkladně promíchejte. Zabráníte tak tvorbě ledových krystalků.
Mezitím, co se zmrzlina mrazí, připravte si ořechy.
Oloupané vlašské ořechy dejte upražit do trouby (170 °C - 15 až 20 minut - pozor, ať se nespálí) nebo na pánvičku. Nasekejte nahrubo.
Hotovou zmrzlinu ozdobte praženými ořechy a přelijte javorovým sirupem.
Náš tip
Miluje vaše rodina zmrzlinu? Pak si určitě kupte zrmzlinovač. Využijete ho na všechny druhy zmrzliny. Smetanové i sorbety. Tak dobrou zmrzlinu jinde neochutnáte.