Hrubá domácí paštika

Šéfredaktorka Elly

0

Domácí paštika není žádná věda. Vyzkušejte podle našeho skvělou, hrubou paštiku s koňakem. Zamilujete se!

Potřebujeme

  • 1 kg drůbeží játra
  • 1 kg vepřové sádlo
  • 500 g vepřové plecko
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý
  • podle chuti tymián (ideálně čerstvý)
  • 1 panáka koňak

Postup


Játra, sádlo i vepřové plecko si namelte na masovém mlýnku. Směs ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Přidejte panáka koňaku, jen paštice prospějete.

Zapékací misku můžete vyložit plátky anglické slaniny, ale nemusíte. Masovou směs přesuňte do zapékací misky a pěkně utlačte a uhlaďte. Přikryjte pokličkou. Pokud vaše forma pokličku nemá, můžete povrch zakrýt alobalem. Nebo ničím. Povrch paštiky tak bude vypečenější.

Formu s paštikou dejte do další nádoby - ideálně do pekáče, do kterého jste nalili vodu. Forma s paštikou musí být do poloviny až do dvou třetin ponořená ve vodě. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi dvě hodiny. Doba pečení hodně závisí na tom, v jaké výšce paštiku pečete. Jestli spíš ve větším pekáči, kde není maso moc navysoko, bude doba pečení kratší.

Vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout, ideálně do druhého dne. Chutě se proleží.

Podávejte s výborným pečivem.

Partnerem tohoto receptu je eshop s kvalitním alkoholem - Alkohol.cz