Recepty

Kuřecí směs se zeleninou

Šéfredaktorka Elly

0

Jednoduchá směs masa a zeleniny bude skvělým jídlem, které vám zachutná. Zajímavá příloha? Celerové a mrkvové hranolky.

Potřebujeme

  • 700 g krůtí stehenní řízky
  • 300 g směs mražené zeleniny - hrášek, kukuřice, mrkev
  • 2 ks cibule
  • trocha olej
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti směs koření na čínu
  • 300 g čerstvá mrkev
  • velká bulva celer

Postup


Mrkev a celer očistěte, oloupejte a nakrájte na hranolky. Připravte si velký hrnec s osolenou vodou. Do něj hranolky vsypejte (postupně, bude jich celkem dost) a povařte 1 až 2 minut. Vyndejte a nechejte okapat v cedníku, potom ještě usušit na utěrce.

Dejte do mísy, osolte, opepřete a přidejte asi 3 lžíce oleje. Promíchejte, aby se olejem, solí a pepřem ochutily všechny hranolky. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 230 °C. Pečte dozlatova.

Mezitím, co se pečou, připravte maso.

Kuřecí prsní řízky nakrájejte na kousky.

Ve velké pánvi, ideálně wok, rozehřejte olej. Na něm osmahněte cibuli, nakrájenou na větší kousky. Opékejte pět minut a přidejte maso.

Osolte, opepřete a ochuťte směsí koření na čínu. Promíchejte a společně opékejte, dokud maso není opečené ze všech stran.

Vsypejte zeleninu, promíchejte. Přidejte asi 1 dcl vody a duste pod poklicí, dokud není maso měkké. Nebude to trvat dlouho, zelenina zůstane ještě lehce křupavá.

Sundejte poklici a nechejte odpařit případnou přebytečnou vodu.

Podávejte s celerovými a mrkvovými hranolky.

Náš tip

Vestavěná trouba MORA VT 548 MX

Kvalita této trouby byla prověřena nezávislým časopisem D TEST, ve kterém zvítězila. Příznivá cena, krásný moderní design, energetická úspornost a snadné čištění trouby.

Foto: Darina Vitíková, kasa.cz