Recepty

Pomalu pečená kachna na medu

vejinek

0

Kachna je oblíbená nejen v české kuchyni. Ta pomalu pečená má křehké maso, které je šťavnaté a plné chutí. Pod křupavou sladce slanou kůžičkou.

Potřebujeme

  • 1 ks kachna
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce med
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • 2 lžíce bílé víno

Postup

Kachnu omyjeme, osušíme. Osolíme , opepříme . Dáme do zapékací nádoby s víkem , vložíme do trouby nahřáté na 150 °C. A jdeme si na 5 hodin po svých.

Poté odkryjeme , potřeme směsí medu, sojové omáčky a bílého vína , zvýšíme teplotu na 220°C a dopečeme ještě asi 30 minut, aby kachna získala křupavou kůžičku.

V průběhu dopékání potíráme směsí.