Dinner in the Sky: Skutečný zážitek

0

Šéfredaktorka Elly


Přinášíme vám tip pro milovníky lehce adrenalinových a netradičních zážitků. Podmínkou je, abyste si rádi pochutnali na výborném jídle. Poznali jste sebe nebo své blízké? Pak čtěte dál.

Dinner in the Sky čili skvělé jídlo v oblacích, se už pořádá ve 40 zemích světa. Během září si tenhle zážitek můžete dopřát také v České republice. V pražských Riegrových sadech. Můžete vyrazit s partnerem, kamarádkou nebo někomu věnovat tento zážitek jako dárek.

Termíny, které jsou volné, najdete na webu Dinner in the Sky. Můžete si vybrat čtvrtek, pátek, sobotu nebo neděli a to v různých časech od 11.40 až do 20.30. Čas, který je z nabídky nejlákavější, je večeře v oblacích při západu slunce. To musí být nádhera!

Ke stolu na plošině, která vyjede do výšky až 50 metrů, se vejde 22 lidí. Na zemi vás bezpečně a pevně připoutá vyškolený personál. Sedačky, na kterých sedíte, můžete páčkou přiblížit ke stolu a pohodlně se najíst. Můžete se také točit do stran. Začali jsme vás děsit, protože výšky nejsou pro vás to pravé? Zapomeňte! U dobrého jídla zapomenete na svůj strach a jen si vychutnáváte dobré jídlo, skvělé víno a nádherný rozhled na Prahu.

Nahoře můžete zažít krásné slunečné počasí, ale také déšť. Plošina je zastřešená, takže nevadí ani nepřízeň počasí. Jediné, co vadí, je silný vítr.

Kdyby se vám udělalo náhodou nevolno nebo nastal jakýkoliv problém, nahoře je bezpečnostní technik, proškolený na všechny situace a s mnohaletou zkušeností. Kromě něj se o nás starali dva šéfkuchaři a slečna servírka.

Autorem menu je šéfkuchař Manel Lino, který pochází z Lisabonu. Ten v Praze hostuje v podniku Gallery 44. Z tohoto podniku pochází také šéfkuchař René Vokurka a společně s Manelem připravují pro hosty celé menu.

Tady se dostáváme k tomu hlavnímu u Dinner in the Sky. Nebo je hlavní ta výška? Těžko říct…

Posuďte sami, jak lákavé je pro vás nabízené menu.

Marinované tygří krevety s tomatovým dashi, dušený pórek, zelené olivy. Luxus!!! Jak je upravená kreveta, kterou najdete na talíři, nám prozradil René Vokurka.

Kreveta je pouze marinovaná v cukru a soli a poté opálená. Takže téměř syrová.

Karotková duha, černá a bílá quinoa, omáčka z kokosového mléka a kmínu, zeleninový vývar. Dokonale vyladěná chuť a barvy na talíři, které nalákají na první pohled. Jemná chuť quinoi v kokosové omáčce. Netradiční kombinace.

Black Angus entrecôte, shimeji a hlíva ústřičná, kaštanové pyré, bordelaise demi-glace . Kus masa, upravený tak akorát, jemné voňavé maso a výborně dochucené kaštanové pyré. Omáčka, hustá demi-glace vymíchaná s morkem není také úplně tradiční a její plnou skvělou chuť, budete mít ještě dlouho po obědě na jazyku.

Zmrzlina z portského balsamica, řepné meringue. Neuvěříte, že tahle jemná zmrzlina je z octa. Není ani trochu kyselá, ale doplněná nadýchanou pusinkou. Ach!

Jste vegetariáni? Nevadí, i pro vás je připravené menu. Zmrzlina a karotková duha zůstávají stejné, mění se polévka a hlavní chod. Marinovaný feta sýr s tomatovým dashi, dušený pórek a zelené olivy. Restovaný lilek, shimeji a hlíva ústřičná, kaštanové pyré a omáčka teriyaki.

Podle toho, jaký čas si zvolíte, čeká vás oběd nebo večeře. V době oběda se podává tříchodový “lunch”, ve kterém chybí karotková duha. Cena tříchodového menu „lunch“ stojí 1740 Kč. Čtyřchodový „dinner“ se cenově pohybuje od 3120 Kč do 3795 Kč, podle času, kdy se koná.

Podtrženo sečteno. Nezapomenutelný zážitek, který můžeme všem doporučit.

Bližší informace a rezervace najdete na webu DINNER IN THE SKY.

Fotogalerie