Pořiďte si na jaře novou kávovou výbavu

0

Šéfredaktorka Elly


S krásným jarním počasím se řada milovníků kávy a čaje přesouvá ven. Na své balkony, terasy, zahrady, dvorky. Asi nám dáte zapravdu, že se sluníčkem roste dobrá nálada a šálek kávy, který si vychutnáte v křesílku na čerstvém vzduchu, vám spolehlivě vykouzlí úsměv na rtech.

Dnes jsme si pro vás připravili hromadu tipů jak doplnit svou výbavu milovníka horkých nápojů. Nápady, které se hodí do každé domácnosti.

Plánujete koupi nové rychlovarné konvice? Pak si určitě vyberete tu pravou, vhodnou právě do vaší kuchyně. Na trhu je obrovské množství velikostí, tvarů, materiálů i barev. Velké oblibě se v poslední době těší keramické rychlovarné konvice. Vypadají opravdu krásně. Seženete je jak v pestrých barvách, tak v nadčasových elegantních tvarech.

A až si uvaříte vodu, potřebujete ji nalít do hrníčku. Nebo do konvice. Podle toho kolik lidí s vámi bude čaj nebo kávu pít. Doporučujeme tuhle fázi nepodcenit. Mějte sladěnou čajovou i kávovou soupravu. Na stole, ať už venku nebo vevnitř, to hned lépe vypadá. Vyberte si jemné hrníčky s podšálky, dvoustěnné sklenice nebo hrnky z kameniny. Třeba ty od značky Bitz mají výhodu, že jsou uvnitř každý jinak barevný a vy si tak snadno poznáte svůj hrníček. Ve stejném designu si pak můžete pořídit i konvici nebo talíře.

Kdo miluje dobrou kávu, tak má doma většinou kvalitní přístroj na přípravu kávy. Stejně jako u rychlovarné konvice, můžete vybírat z nepřeberného množství barev, velikostí a funkcí. Stačí si jen stanovit rozpočet a rozhodnout se, co všechno by měl přístroj umět. Pokud chcete kávu opravdu bez práce, doporučujeme poohlédnout se po plně automatickém přístroji. Ten vám často umele čerstvou kávu ze zrn a také našlehá mléko.

Blíží se doba nejen teplých, ale také studených nápojů. Co takhle dát si ledový čaj? Výborné čaje cold brew nabízí značka Leros. Sáčky čaje dáte do konvice se studenou vodou a necháte stát v lednici. Nebo vložte jeden sáček do krásné sklenice, zalijte studenou vodou a počkejte přibližně 20 minut než se pustíte do pití. Přidejte klidně plátek pomeranče, citronu nebo jiné ovoce a pár kostek ledu.

Kde si vychutnáváte svůj oblíbený nápoj nejraději?

Fotogalerie