Grissini – domácí italské tyčinky
Klidně si můžete říci, že tyčinky se dají koupit. Ale věřte že TAKOVÉ se fakt koupit nedají!
Potřebujeme
- 620 g hladká mouka
- 390g voda
- 1,5 lžičky sůl
- 2 lžičky sušené droždí
- 30g olivový olej
- sůl, kmín, rozmarýn, parmazán na posypání
Postup
V kuchyňském robotu s hnětacím hákem smíchejte všechny sypké suroviny, pomalu přilévejte vodu a olej.
Míchejte , dokud nebude těsto hladké a pružné.
Těsto přikryjte a nechejte kynout 1,5 – 2 hodiny.
Plechy vyložte pečícím papírem a troubu nahřejte na 220°C
Těsto rozdělte na 4 části, ty vyválejte a rozkájejte na pásy. Tyto pak kruťte a natahujte, prostě knutlujte, na délku plechu.
Tyčinky pokládejte vedle sebe, ale nechávejte trochu místa, protože ještě malinko nakynou.
Před vložením do trouby je potřete vodou smíchanou s olivovým olejem ( můžete použít kuchyňský postřikovač , pokud máte) a posolte.
Dají se taky sypat různým sypáním. Nám ale nejvíc chutnají jen tak jednoduše.
Pečeme dozlatova 20-25 minut.
Podáváme jen tak, nebo se dají balit do plátečků šunky.
Skvělé jsou namočené v domácí chilli marmeládě.
Dobrou chuť a zkuste je nesníst všechny naráz!
Dobrou chuť přeje Lenka.