Recepty

Panna cotta

LenkaMa

0

Panna cotta – do češtiny přeloženo vařená smetana je skvělý a osvěžující dezert, který jemně pohladí na jazyku i na duši!

Potřebujeme

  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 6 lžic cukr krupice
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 6 ks plátková želatina (případně prášková v odpovídajícím množství)

Postup

Smetanu nalijeme do kastrolku, část jí můžete nahradit mlékem – pokud z neznámých důvodů držíte dietu či tak něco…, ale už to nebude ono.

Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s cukrem přidáme do smetany.

Želatinové plátky namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu přivedeme k varu, vypneme sporák a přidáme želatinu. S ní už smetana NESMÍ vařit!

Nalijeme do připravených skleniček, nebo misek či různých formiček , které po ukradení dětem nejdříve pečlivě omyjeme od písku .

Dáme do lednice chladit aspoň 4 hodiny nejlépe přes noc.

Poté vyklopíme, ozdobíme ovocem a užijeme si sametové pohlazení!