Smoothie - máte tipy?

12

Jan Vinopal

Jak se dělají? Co do nich dáváte?

  1. Jan Vinopal

    Já vařím 12 minut a místo propichování, nebo soli přidávám trochu octa. Skořápka je pak měkčí, nepraská a jde lépe oloupat

    1. demouser

      Já teda vařím 25 min

      1. Jan Vinopal

        no to by bylo asi totálně rozvařené ne?

      2. Jan Vinopal

        cool

  2. Jan Vinopal

    vadí když jsem zapomněla na vejce a vařila ho o 6 minut déle??

  3. Jan Vinopal

    tak jsem konečně přišla na to jak vařit vejce na tvrdo. Myslím, že záleží hlavně na tom aby vejce byla po uvaření co nejrychleji zchlazena a pak jsou krásně žlutá.Děkuji všem.

  4. Jan Vinopal

    ahoj jsem nemocna a mam si uvarit vejce na tvrdo ke koprove omacce muzete mi prosim poradit jak dlouho ma byt vejcce ve vrouci vode... dekuji...

    1. Jan Vinopal

      Co to je za blbost, jakou spojitost má mít rychlé zachlazení po uvaření s barvou bílku?

    2. Jan Vinopal

      Dobrý den,vejce by neměla být přímo z ledničky a já ještě přidávám do vody lžičku soli,vejce mnohem méně praskají.Vařím 8 minut.

  5. Jan Vinopal

    ještě bych se chtěla zeptat,zda vejce před vařením propichujete

    1. Jan Vinopal

      ANO, mam stare propichovatko z NDR a je to skvele, nepraskaji !

  6. Robuník

    Smoothie si už dělám nějaký ten měsíc. Ale nějak mi moc nevyhovuje mixér. Tak hledám nějaký lepší. Jaký je třeba tento https://www.atranet.cz/mixer-vitamix-a3500-nerez-darek-a-doprava-zdarma? Máte s ním zkušenosti? Co čištění? Zvládne opravdu i másla?