Nejlepší oleje do vaší kuchyně

Oleje používá ve své kuchyni každý. Používáte ty správné? My jsme testovali tři oleje značky Lukana. Který na co použít?
V poslední době se všude propaguje olivový olej. Ten však není vhodný na každé vaření a má poměrně výraznou chuť, kterou v řadě jídel oceníte, ale do jiných se vám zase nehodí. Třeba na smažení je olivový olej nevhodný a navíc veškeré jeho příznivé vlastnosti tepelnou úpravou ztratíte. Proto je dobré vědět jaké oleje v kuchyni používat.
Řepkový olej je vhodný na smažení, fritování, pečení či grilování, vydrží vysokou tepelnou úpravu, přepaluje se až při 200°C, pro smažení je tak nejlepší volba.
Obsahuje omega-3 mastné kyseliny a patří k nejzdravějším rostlinným olejům. Podle celosvětových průzkumů se doporučuje k denní konzumaci
Náš tip
Můžete na něm usmažit CUKETOVÉ PLACKY
Slunečnicový olej je vhodný především pro studenou kuchyni. Hodí se k přípravě majonéz, dipů, dressingů, nebo zálivek, vydrží však tepelnou úpravu do 180°C, můžete ho tedy klidně použít i na pečení.
Je také velice zdravý a představuje nejúčinnější prevenci vůči cévním chorobám. Bez problémů ho použijte do salátů, kam jste byli zvyklí přidávat pouze olivový olej.
Náš tip
Vynikající ČERSTVÝ SALÁT S TUŇÁKEM A SUŠENÝMI RAJČATY
Rostlinný olej je směsí slunečnicového a řepkového oleje, hodí se především do těst, a je tak skvělým pomocníkem pro sladké i slané pečení.
Náš tip
Upečte si zdravou BÁBOVKU ZE ŠPALDOVÉ MOUKY
|
Fotogalerie







