
Panna cotta
Panna cotta – do češtiny přeloženo vařená smetana je skvělý a osvěžující dezert, který jemně pohladí na jazyku i na duši!
Potřebujeme
- 500 ml smetana ke šlehání
- 6 lžic cukr krupice
- 1 ks vanilkový lusk
- 6 ks plátková želatina (případně prášková v odpovídajícím množství)
Postup
Smetanu nalijeme do kastrolku, část jí můžete nahradit mlékem – pokud z neznámých důvodů držíte dietu či tak něco…, ale už to nebude ono.
Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s cukrem přidáme do smetany.
Želatinové plátky namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu přivedeme k varu, vypneme sporák a přidáme želatinu. S ní už smetana NESMÍ vařit!
Nalijeme do připravených skleniček, nebo misek či různých formiček , které po ukradení dětem nejdříve pečlivě omyjeme od písku .
Dáme do lednice chladit aspoň 4 hodiny nejlépe přes noc.
Poté vyklopíme, ozdobíme ovocem a užijeme si sametové pohlazení!


