Rebarborový sirup s šeříkem
Méně tradiční limonáda si vás získá na první ochutnání. Využijte kvetoucích šeříků a sezony rebarbory.
Potřebujeme
- 5 - 6 stonků rebarbora
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 hrnek voda
- 1 velká hrst šeříkové květy (otrhané od stonků)
Postup
Šeříkové květy otrhejte z větvičky. Barva záleží na vašem výběru. Rebarboru nakrájejte na malé kousky.
Všechny suroviny dejte do hrnce a přiveďte téměř k varu. Ztlumte teplotu a vařte asi 15 až 20 minut. Cukr musí být rozpuštěný a rebarbora se začne rozpadat.
Hotový sirup přeceďte přes jemné síto a skladujte ve sklenici, v lednici.
Sirup může používat buď do perlivé vody, třeba s trochou vodky nebo přelít přes vanilkovou zmrzlinu.
Zdroj: http://www.jacquelynclark.com