
Skořicové cupcaky
Vůně skořice patří nejen k podzimu, ale také k zimě. Zahřejte se chutným dezertem.
Potřebujeme
- TĚSTO
- 1/2 hrnku polohrubá mouka
- 1/2 hrnku hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka sůl
- 1/2 hrnku podmáslí
- 4 lžíce měkké máslo
- 2 ks vejce
- 3/4 hrnku cukr krupice
- 1 lžíce pomerančová kůra
- KRÉM
- 250 g mascarpone
- 500 g cukr moučka
- 1 lžíce skořice
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a sůl smícháme dohromady a důkladně promícháme. Máslo rozpustíme a vyšleháme s podmáslím. Nelekejte se, směs se může začít trochu „cuckovat“, ale půjde to rozšlehat a navíc, nemusí být úplně hladká. Všechno se upraví vmícháním suché směsi.
Cukr vyšleháme s vejcem, do krémovité konzistence. Nakonec smícháme všechny tři směsi dohromady.
Těsto nalijeme do papírových košíčků. Na tento recept jsem použila maličké košíčky, aby byly výsledné dezerty roztomilé :-)
Pečeme, podle velikosti košíčků, asi 10 - 18 minut. Menší byly hotové téměř hned.
Po úplném vychladnutí zdobíme krémem.
Krém je naprosto jednoduchý. Vyšleháte mascarpone s cukrem a skořicí. Povrch krému můžeme po nazdobení ještě lehce posypat skořicí.




