Tipy na silvestrovské crostini

Při brouzdání po internetu a hledání nápadů na Silvestra, kterého prožijeme tradičně s přáteli, jsem narazila na velkou spoustu inspirací. Některé z nich určitě využijeme, jiné budou zajímavé třeba právě pro vás. Většina z nich pochází ze zahraničních foodblogů, které jsou nekonečným zdrojem super nápadů.
Nejvíce ze všeho mě zaujaly stránky Honestly YUM a jejich variace na crostini s ricottou. Hned máte několik tipů a nápadů na kombinace. Nemusí být zrovna a jenom s ricottou. Protože někomu nechutná. Můžete místo ní použít pomazánkové máslo, Lučinu nebo jiný roztíratelný sýr.
Základem jsou tenké plátky čerstvé bagety nebo bagetového chleba. Může být čistě z bílé mouky, z chlebové nebo celozrnné mouky, s přídavkem semínek. Jak máte chuť. Ideální bude upéct si vlastní pečivo. Kdo neví jak na to, najde na našich stránkách spoustu zajímavých receptů.
Pain a l´ancienne - rustikální chléb
Crostini - jednohubky, ze stránek Honestly YUM jsou máznuté ricottou a dozdobené surovinami podle chuti.
Jaké jsou tedy skvělé a vyzkoušené kombinace chutí?
- - vajíčko natvrdo a pažitka
- - salátová okurka, máta a kopr
- - uzený losos a kopr
- - pórek dušený na másle, lehce zkaramelizovaný
- - jahody a balzamikový krém
- - citronová kůra, panenský olivový oleje a mořská sůl
- - ředkvičky a mořská sůl
- - borůvky a med
- - rajčata a bazalkové pesto
- - lískové oříšky a meruňkový džem
Výborné crostini jsme nedávno připravili u nás doma. Stačí vám k mim foie gras, jablka a hroznové víno. Na opečené kousky bagety dáte kousek foie gras a kousky jablek a hroznového vína, které jste předtím chvíli opékali na másle. Potom je stačí jen lehce dosolit. Používám k tomu jemné vločky fleur de sel.
Fotogalerie

