Recepty

Valentýnské minidortíčky

Šéfredaktorka Elly

0

Nádherný zamilovaný dezert, který můžete svému partnerovi připravit nejen na svatého Valentýna.

Potřebujeme

  • PEČENÝ ZÁKLAD
  • 250 g polohrubá mouka
  • 125 g Hera máslová příchuť
  • 150 g cukr krupice
  • 2 ks vejce
  • 2 lžičky prášek do pečiva
  • špetka sůl
  • KRÉM
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smetana ke šlehání
  • podle chuti cukr
  • vanilkový cukr
  • NA OZDOBU
  • maličká cukrová srdíčka, barevné sypání, oplatek, sušenka...

Postup


Nejdříve ze všeho si dáme vyšlehat cukr a máslo. Šleháme asi tři minuty a přidáme vejce. Šleháme tak dlouho, dokud není směs krásně krémová.

Troubu si předehřejeme na 170 °C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Rošt v troubě dáme doprostřed.

Do vyšlehaného cukru, vajec a Hery přidáme mouku, do které jsme vmíchali špetku soli a prášek do pečiva. V podmáslí rozšleháme potravinářské barvivo (podle druhu barvy, stačí asi tak 1 lžička) a tuto barevnou směs přidáváme také do mísy s těstem. Důkladně promícháme. Pokud za nás míchá robot, mícháme na nižší otáčky.

Těsto vylijeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 – 30 minut.

Při pečení korpusu si připravíme krém. Do šlehače dáme mascarpone, smetanu ke šlehání, cukr a vanilkový prášek nebo extrakt. Vyšleháme do hladkého krému.

Z upečeného a úplně vychladnutého základu vykrajujeme kulatou nerezovou formou na foodstyling kolečka. Formu potom vyložíme průhlednou páskou na dezerty a do každé dáme jedno kolečko těsta. Na těsto navršíme trochu krému, potom můžeme dát ještě jedno kolečko z těsta a opět krém. Nahoře ozdobíme podle naší vlastní fantazie.

Z odkrojených částí můžeme ještě vytvořit další dezerty do skleniček. Nadrobíme vrstvu na dno skleničky, potom krém, opět nadrobená vrstva, a opět krém.